Dalmally Hotel és szürke hétköznapok
Xabi 2010.12.05. 13:29

Elérkezettnek látom az idejét, hogy egy újabb cikkben beszámoljak arról, mivel töltöm időm nagyrészét Skóciában, s kik vesznek körül… Bevezetésként hagy áruljam el, hogy mi, külföldiek vagyunk többségben a Hotelban, Magyarországot velem együtt 4 fős delegáció képviseli. A cégnek, ahová ez a hotel tartozik van még ezen kívül 4 hotelje, s a többi helyen is jópár magyar dolgozik, hármójukkal sikerült is megismerkednem, mikor Obanban voltam vásárolni az első szabadnapomon…. A magyarokon kívül Dalmally-ban van 3 litván, 2 spanyol és 1-1 sváci, izlandi, bolgár, lengyel, dél-afrikai és thai. A manager képviseli a hazai színeket…
Szállás: A hotel épülete mellett van egy emeletes épület, ebben vagyunk mi elszállásolva. 1 és 2 ágyas szobák vannak, külön wc, fürdő oszt doszt. Én egyedül lakom, a lakóhelyiségemben van egy pici íróasztal, egy ágy, éjjeli szekrény, ruhaakasztó rúd és egy polc. A csap a lapkrészben van elhelyezve. Széket külön szerváltam, mert eredetileg nem volt. A fűtés kicsit szokatlan otthoni szemmel nézve; az ágyam fölött a falra akasztva (mint egy kép, csak nem olyan magasan) van az elektromos fűtőtest. Egy bekapcsolással 30 percig melegít, aztán nem. Ha hideg van, figyelni kell, hogy 30 percenként megnyomjam, különben eléggé lecsökken a hőmérséklet.
Kaja: Napi háromszori étkezés van benne az árban (32,5 GDP). A reggelik általában ad hoc jelleggel történnek, mert általában a fölét esszük meg annak, amit a vendégek esznek. Viszont mikor a vendégek befejezték, igen sok a munka, ezért nincs idő leülni enni, hanem vagy 10-11 tájban, mikor már nem kell annyira sietni tudok reggelizni, vagy pedig korábban egy-egy falatot bekapok, miközben magas hőfokon ég a körmöm alatt a munka… Az ebéd mindig délben van, ezt külön főzi a szakács csak nekünk, van mikor jó, van mikor kevésbé. Vacsi általában 6-tól van, arra is az igaz mint az ebédre. Vacsora gyanánt van lehetőség ismét a föléből csipegetni, a vendégek vacsorája 7-kor veszi kezdetét.
Munka: 2 féle nap van, sima napokon „Dishwasher”-ként és „Potwasher”8-tól 12.30-ig tart a délelőtti műszak, majd az esti „Dishawasher”-nek 18.45-21.30, Potwashernek 17:45-től 20:30-ig tart. Vannak olyan napok, amikor cserőlédnek a vendégek (STRIPDAY), ilyenkor reggel 6:45 kor van a kezdés, az este hasonló a normál napokhoz. Annyi kitétellel, hogy a STRIPDAY-eken van egyéb munka is, ami nem más mint a bőröndök cipelése fel a szobákba. Ha be vagyok erre osztva, akkor 6:45 helyett 6:30 kor kezdek. Délután meg akkor, amikorra ideér a busz. Ezen kívül nyáron plusz feladatként viráglocsolás, télen hólapátolás játszhat be. (Múlt héten +10 órát lapátoltam havat a 44 munkaórám mellé. Na akkor lássuk is mi a phaszt csinálok én a konyhában: Mosogatás, szemét kihordása, felmosás, szén bekészítése a kandallóhoz, reggel a kis bódéban hagyott friss élelmiszer behordása a tárolóba, hűtőbe (tojás, tejkészítmények, sajt). A megfeleő mennyiségű tányér bekészítése a bremery-be, cheese and biscuits-nak az előkészítése, időnként bizonyos ételnemeknek a tányérba való helyezése (pl. kis zöld odarakása a hús és a krumpli mellé) meg még amit mondanak. Nem egy IQ-igényes munka szó se róla… (A kép azt a sarkot mutatja, ahol munkaóráim javarészét töltöm)
Szabadidő: Igazából van bőven, csak rossz az eloszlása: heti 1 nap szabad, a többin van reggel-este munka. A napközbeni 4-5 órában viszont sokmindent nem lehet csinálni ,legfeljebb kisebb sétákat tenni a környéken. Esténként időnként vannak kisebb szobabulik, s nagyritkán elmegyünk a helyi pubba, tegnap voltam először (sikerült is egy Fosters es korsót rögtön magamévá tennem hehe). Mivel most elég rossz az idő, kutatómunkára fordítom a napközbeni szabad óráimat,bár eddig csak digitalizálásra futotta Még kb. 20 óra, s kezdődhetnek az IQ-sabb dolgok… Ja, s még valmi, janár 14-től lesz 2 hónap szünet, amikor mindenvalószínűség szerint otthon tengetem majd mindennapjaimat, úgy hogy készüljön fel erre jó előre Bindenki!!
|